Kuraukot kultaa huuhtomassa

No ei nyt ihan huuhdottu, mutta käytiin katsomassa Janin tuttavan valtausta. Mennään kuitenkin aikajärjestyksessä.

Teppi puuhasi meille Lapin reissua jo keväällä ja mukaan saatiin Teppi, Hectoe, TeemuMoi, Jani ja Pkilpo. Hectoe kun asuu etelässä niin hän tuli vaiheittain ensin Ouluun ja sitten Kuusamon sukulaisten kautta omaa reittiään. Myös TeemuMoi tuli Posion mökiltään.

Tauko varjossa

Teppi, Jani ja Pkilpo lähtivät Oulusta tutulta Haapalehdon Shelliltä ajamaan pitkää 450km siirtymää Saariselälle. Ajettiin paljon myös as**ttia sekä kovapintaisia sorateitä jotta matka taittuisi. Taittuihan se ja oltiin lähes tuntia ennen Rovaniemellä Pizzabuffetissa, joka oli helpotus nälkäiselle. TeemuMoilta tuli viestiä että on Sodankylän toisella Nesteellä. Sodankylässä näyttää olevan kaksi kaikkea, Nestettä ja K-Kauppaa, joten tietty eka mentiin väärään tietty. Mutta lopulta löydettiin TeemuMoi energiajuomaa litkimässä. Oli odottanut jo toista tuntia meitä ja väsyneenä edellisen päivän hillareissustaan. Pkilpo kävi hakemassa tavaramerkki vodkaansa Alkosta, Lithuania ei löytynyt mutta yhtä pahaa Dry Vodkaa kyllä.

Lähdettiin neljästään eteenpäin Sodankylästä ja oltiin varmoja että Hectoe jo vuokramökillä odottaakin. Ensimmäisellä tauolla joku kuraukon näköinen ukko viiletti kotarilla taukopaikan ohi, kukas muukaan kuin Hectoe! Porukka koossa 🙂

Saavuttiin majapaikkaan Saariselän Kaunispäälle illalla 19 aikaan. Sauna päälle heti.

Hectoe oli uhkarohkeasti lähtenyt liikkeelle E10:llä, jolla oli jo käyty kaksi reissua. Tämä kumihan ei hirveästi kestä. Hän kuitenkin lähti seuraavan päivän reissulle, mutta laittoi kyselyä Pohjolan kurapyöräfoorumille josko edes jotain käytettyä takakumia löytyis.

Silestone

Onneksi näin niin saatiin vähän tasoitusta vaikka eipä tuo Hectoen ajoon paljoa vaikuttanut. Käytiin Raja-Joosepissa Luttojoella. Hieno paikka.

Luttojoen riippusilta
Luttojoki
Kyllä nyt harmittaa kun makkaraa ei voi käristää

Oli lähes kolmenkymmenen asteen helle ja maastopalovaara joten ei voi grillata makkaraa

Foorumi osoitti voimansa ja Hectoe sai ilmaiseksi vähän ajetun Pirelli Scorpion Rally STR kumin. Kumi oli vain Sodankylässä 140km, mutta Hectoelle tuo ei ole matka eikhä mikhään joten hän heitti reissun sinne ja palasi takaisin illaksi. Isot kiitokset kaikilta kuraukoilta renkaasta Janne K:lle Sodankylään!

Vähänkäytetty Pirelli

Seuraavana päivänä käytiin heittämässä TEP -reittiä. Luit oikein TEP -reitti, ei TET kuten saattaisi olettaa. Saatte itse keksiä mistä se lyhenne tulee. Saatiin tutustua kiuaskivillä ajeluun ja mäkisiin maastoihin ja eriväriseen soraan kuin Oulun seudulla tai muualla Suomessa.

Lapin erämaata

No illalla kokkailtiin ja syötiin hyvin. Myös tekoälyn entiteetin merkityksestä kurapyöräilyyn keskusteltiin. Pkilpon vodkavastaavan rooli kyseenalaistettiin kilpailevilla tuotteilla. Ideahan on ihan väärä: sen pitää maistua pahalta eikä hyvältä

Kilpaileva tuote
Kilpaileva tuote
Ei se nyt niin pahaa oo

Tietenkin huoltoremonttia tehtiin, vissiin KTM liian hyvässä kunnossa Janilla kun työkalupussi on hapertunut?

Käytön puutetta?

Seuraavana päivänä käytiin katsomassa kullankaivuuta valtauksella. Edelleen kuuma päivä ja isäntää on viimeaikoina kiinnostanut enemmän hillastus, no metsien kultamarjahan se on.

Kullanhuuhdontaränni

“Kaivos” ei ole kummoinen kuoppa maassa. Tämä käsin tehtävä kullankaivuu ei tosiaan vahingoita luontoa. Kuopat maisemoidaan ja hiekka kivineen laitetaan takaisin kuoppaan kun alue on käsitelty.

Isännällä oli “kultavarpu”, kaksi kuparilangasta tehtyä keppiä. Mekin saatiin kokeilla, niin kyllä se aina samassa kohdassa kääntyi sisäänpäin.

Entinen kullankaivaja
Vettä otetaan kurun pohjalla olevasta purosta

Oli kyllä mahtava reissu. Hectoe ajoi kotiin eteläsuomeen samana päivänä lähes 1200km ja sanoi että ei ollut edes paha. Me muut palattiin Oulun seudulle 450km ja kyllä sai ajaa tarpeeksi siinäkin.

Porokin meille pyllistää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *